Stadig flere leier luksusbil i ferien

Stadig flere leier luksusbil i ferien

8 av 10 nordmenn leier bil i ferien. Stadig flere leier luksusbiler, slik som en Porsche for kjøring på Autobahn i Tyskland. Eller en Maserati kabriolet for solfylt cruising langs den franske rivieraen. Dette kommer frem i en undersøkelse Respons Analyse har gjort for reisebyrået Ticket.

Heldigvis slipper du å reise til utlandet for å leie en stor og komfortabel bil. Det finnes et luksustilbud i Norge også. Mer om dette snart.

Leiebil i luksusformat

Begrepet luksusbil omfatter en lang rekke biltyper. Felles for de fleste er at de er svært kostbare og at de byr på en komfort man ikke finner maken til i billigere biler. Mercedes, BMW og Porsche er blant merkene som er kjent for sine luksusmodeller. Knepper man til prisnivået ytterligere, dukker det opp merker som Ferrari og Maserati også.

Utstyrsnivået i en luksusbil befinner seg i en annen liga sammenlignet med vanlige biler. Dette gjelder prisene også. Biler i den øverste klassen kan koste to millioner kroner eller mer.

Dermed er det å eie en luksusbil utelukket for de fleste. Å leie en slik bil er derimot innen rekkevidde for mange nordmenn.

Lei luksusbil i Norge

Det er Avis og Sixt som er størst på luksusleiebil i Norge. Sixt har et eget luksusnivå i utleietilbudet sitt. Når dette skrives inkluderer det blant annet BMW X5 og Mercedes Benz E-klassen. Bare vit at det er 23 og 25 års aldersgrense for å leie noen av de dyreste bilene.

Avis går lenger. Firmaet har laget et eget program for luksusbilene sine, kalt Prestige. Det er ikke akkurat billigbiler du kan leie og kjøre med. Her er noen eksempler:

  • Audi A8.
  • Range Rover Sport 3.0.
  • Volvo XC90.

Du kan også leie en Porsche Macan på månedsbasis. For å leie en luksusbil av Avis må du være minst 25 år. Du må også ha hatt førerkort i tre år. Luksustilbudet finnes i Oslo og Drammen, samt på de større flyplassene slik som Gardermoen, Flesland og Værnes.

Luksusbilleie i utlandet

Reiser du ut av landet er mulighetene for å leie en luksusbil enda bedre. Modellutvalget er også langt større. I Tyskland for eksempel, tilbyr Avis en lang rekke Porsche-modeller slik som Cayenne, Panamera og 911 Carrera. Sixt tilbyr både BMW i8 og Jaguar F-Type.

Slik fortsetter det i de fleste europeiske landene. De største bilutleiefirmaene har et eget luksustilbud med svært kjørevennlige og komfortable biler.

Drar du til USA kan du leie en Aston Martin DB 9, Audi R8 eller en Lamborghini Huracan fra utleiefirmaet Enterprise. Avis og Sixt er ikke mye dårligere. De tilbyr både Corvette Coupe og Ford Mustang Shelby GT-S til leiebilkunder som ønsker en bil langt utover det vanlige.

Kostbar moro

For en bilentusiast er det få ting som kan måle seg med å kjøre en Mustang på amerikanske motorveier. Eller en fullblods Porsche på Autobahn. Ettersom mange av bilutleiefirmaene tilbyr en luksusflåte både her hjemme og i utlandet, er drømmen om å kjøre noe helt ekstraordinært ikke veldig fjern. Bare vær forberedt på at prisene er ekstraordinære også.

  • En Mercedes S-klasse på Gardermoen koster omlag 3.000 kroner for 24 timer.
  • Å leie en Carrera i Tyskland koster snaut 3.500 kroner i døgnet.
  • Døgnprisen for en Maserati i USA er 8.000 kroner.