Leiebil Oslo

Leiebil Oslo

Bilutleie Oslo
Bilutleie Oslo

Norges hovedstad Oslo er et populært reisemål både for utenlandske turister og for nordmenn som bor i helt andre deler av vårt langstrakte land. Byen har en innholdsrik historie og er trolig den mest naturskjønne hovedstaden i europeisk målestokk. Oslo er hjem for nesten 650 000 innbyggere, men med de nærliggende tettstedene kryper tallet opp mot én million innbyggere – altså en femtedel av landets befolkning.

Oslo Lufthavn (som tidligere het Gardermoen) ligger et stykke utenfor sentrum av byen. Antatt kjøretid er omtrent 40 minutter inn til Oslo sentrum. Leiebil i Oslo får du enklest på flyplassen, men alle de store som tilbyr bilutleie har også filialer i sentrum av hovedstaden.

Kjøretips i Oslo

Oslo er en by som det er forholdsvis greit å ta seg frem i med bil. Som hovedsteder flest så er det et en travel by, og for deg som ikke er vant med storbykjøring så kan det være kaotisk å forholde seg til kollektivfelt, trikk og enveiskjøringer i en fremmed by. Allikevel er det stort sett uproblematisk å ta seg frem i de trange bygatene i Oslo sentrum, så lenge man tar det med ro. Oslo har et veinett bestående av tre «ringer» rundt sentrum av byen. Vi anbefaler bruk av GPS slik at man automatisk finner den raskeste ruten til ønsket destinasjon.

Man må regne med å betale bompenger i store deler av Oslo og under innkjøring til byen. Parkering er stort sett uproblematisk da det finnes massevis av parkeringshus både i sentrum og utenfor bykjernen, samtidig som det er parkering gatelangs i de fleste bydeler.

Her leier du bil i Oslo

Ankommer du Oslo med fly så er det beste alternativet å leie bil på Oslo Lufthavn. Her har alle de store bilutleierne filialer, inkludert Europcar, Hertz, Avis, Rent-A-Wreck og Budget. Uansett så går det raskere å ta flytoget inn til sentrum enn hva det gjør med leiebil, så det kan være et alternativ å oppsøke bilutleie først ved ankomst Oslo. De nevnte selskapene tilbyr bilutleie også her, inkludert lokale tilbydere som Oslo Bilutleie AS (Adresse: General Birchs gate 16) og Bislet Bilutleie (Adresse: Pilestredet 70).

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Oslo er en by med mange severdigheter og opplevelser, og med leiebil kan man enkelt ta seg frem til de som befinner seg på alle kanter av byen. Typiske attraksjoner vil være en spasertur opp langs Karl Johans gate – den berømte gågaten i hovedstaden. Parker leiebilen i et av parkeringshusene i nærheten, og ta turen helt opp mot slottet. Eller kjør ned til Operahuset i Bjørvika og nyt den fantastiske utsikten over Oslofjorden fra operataket.

Attraksjoner litt utenfor Oslo som anbefales dersom man har leiebil, er Hoppbakken i Holmenkollen (Adresse: Kongeveien 5). Besøker man hovedstaden med barn så er en tur til fornøyelsesparken Tusenfryd nærmest obligatorisk, da den ligger en kjøretur på kun 25 minutter fra sentrum. Vil man oppleve noen av de mindre kystbyene på Østlandet så anbefaler vi også en kjøretur vestover mot byer som Tønsberg og Larvik. Dersom du trenger et hotell i Oslo kan vi anbefale www.billigehotelloslo.no eller Hotellergardermoen.no