Leiebil Trondheim

Leiebil Trondheim

Leiebil i Trondheim
Leiebil i Trondheim

Den sagnomsuste byen Trondheim er trolig en av de mest historierike byene i landet, som fortsatt har massevis av minner både fra vikingtid og fra tider da ulike norske konger forsøke å samle kongeriket. Trondheim er dessuten landets tredje største by, med nærmere 185 000 innbyggere. Byen ligger i Sør-Trøndelag fylke, og er en kystby som ligger midt i mellom det man definere som nord og sør i Norge. Dessuten er det en svært populær turistby – spesielt på sommerstid!

Lufthavnen i Trondheim ligger et lite stykke utenfor selve byen, og kjøreturen fra sentrum tar rundt 30-40 minutter med bil. Den heter Værnes Lufthavn og dersom man skal ha leiebil, så tilbys det bilutleie fra flere av de mest kjente aktørene her.

Kjøretips i Trondheim

Trondheim er en gammel by med et historisk sentrum, men det er fortsatt uproblematisk å ta seg frem i byen. E6 går like utenfor sentrum, og det er mange moderen veier for å ta seg inn til selve sentrum. Det er dog en del enveiskjørte gater i selve sentrum, slik at navigering kan være noe kronglete. Dessuten er byen tilrettelagt også for syklister og kollektivtransport, slik at du med leiebil ikke alltid er prioritert. Uansett så er det uproblematisk å ta seg frem dit man ønsker i Trondheim sentrum.

Parkering er heller ikke noe problem. Man kan parkere gatelangs i nesten samtlige deler av Trondheim sentrum, og det finnes naturligvis parkeringshus i nærheten av de mest populære handelsområdene.

Her leier du bil i Trondheim

Leiebil får du enklest tak i gjennom bilutleie på Værnes. Her er alle de store leiebilkjedene representert, inkludert Avis, Hertz, Europcar, Budget og Rent-a-Wreck. Prøv også sammenligningsportaler som Leiebiltrondheim.com , Goautos Trondheim eller Leiebilguiden.no:Trondheim. Det er dog svært god kollektivtransport mellom Trondheim sentrum og Værnes, med flybusser som har avgang hvert tiende minutt. Derfor kan du også vurdere å vente med anskaffelse av leiebil før du ankommer Trondheim sentrum. De ulike bedriftene har filialer både i sentrum og områdene omegn.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Trondheim har mange historiske kulturminner som man er nødt til å besøke når man først er i byen. Nidarosdomen, den flere hundre år gamle kirken i sentrum av byen, er et obligatorisk besøk. En annen stor turistattraksjon er den historiske fengseløya Munkholmen som ligger i Trondheimsfjorden. Sommerstid kan man bli med på arrangerte båtturer her. Kjør ned til Trondheim havn der turene har sitt utgangspunkt.

Fottur i den enormt populære Bymarka er dessuten svært populært både blant «innfødte» og turister. Kjøreturen hit fra sentrum tar drøye ti minutter, og det finnes enormt mange turstier og populære turmål her med vanvittig bra utsikt. Avslutt gjerne kvelden med en bedre middag i tårnrestauranten på Tyholt, der man 56 meter over bakken kan nyte et bedre måltid mens restauranten snurrer rundt slik at du får med deg hele byen (Adresse: Egon Tårnet, Otto Nielsens veg 4).