Gjør ferien mer spennende med en leiebil!

Gjør ferien mer spennende med en leiebil!

Få ting får fart på ferien i større grad enn en leiebil. Med et kjøretøy som kan ta deg hvor som helst, står du mye friere til å utforske og oppleve reisemålet ditt. I stedet for å føle deg «låst» fast til et sted, kan du oppleve større deler av landet du besøker, og til og med krysse landegrensene. En leiebil gjør det enklere å se og oppleve steder, kulturer og smaker som du ellers ikke ville opplevd.

Å ha tilgang på bil gjør det enklere å komme under huden på reisemålet og lokalbefolkningen i det landet du besøker. Med leiebil har du friheten til å utforske stedene som befinner seg litt utenfor allfarvei og de klassiske turiststedene, og heller oppleve det som gjør ditt reisemål virkelig unikt. Hva er vel Bali om du kun forholder seg til turiststedene og stranda, i stedet for å oppleve menneskene og landsbyene som befinner seg oppe i høyden?

Road trips som du garantert vil huske!

Enorme Amerika er spesielt godt kjent for å være egnet for turer langs bilveien. Med store flater å dekke, får du sett langt mer langs veien enn du kunne drømt om med fly. Likevel er det ikke bare USA som kan være fantastisk å oppleve med leiebil. Hele verden er fylt med opplevelser som er best opplevd bak rattet, og på alle kontinenter finnes det skatter som du garantert vil huske med et smil om munnen.

Chapman’s Peak Drive nær Cape Town er en av dem. Denne ni kilometer lange ruten blir beskrevet som en av de mest storslåtte kjøreturene i Sør-Afrika, om ikke hele verden. Verdensberømte Karakoram Highway, som strekker seg helt fra Pakistan til Kina, er en annen strekning som byr på opplevelser utenom det vanlige. Likevel skal du ikke langt for å kunne nyte et reisemål med bil. Hele Europa byr på en stor variasjon, som best oppleves langs veien.

Nordens mange skatter

Skandinavia og Norden byr på storslagne opplevelser som du kun kan oppleve med bil. Ta flyet eller toget til Stavanger, og nyt ferden opp langs de verdensberømte fjordene, høyreiste fjellene og utforsk Jostedalsbreens imponerende brearmer. Kjør litt lenger nord, og kystriksveien langs strekningen mellom Steinkjer og Bodø byr på majestetiske fjell, tusenvis av øyer, holmer og skjær, og uendelig vakker natur. Også de verdensberømte Lofotøyene er i dag bundet sammen av Europavei 10, en tur du sent vil glemme!

Også våre naboland har fantastiske strekninger å by på, som best oppleves med bil. Den svenske skjærgården mellom Norge og Göteborg er en av dem. Spis høye rekesmørbrød i pittoreske Smögen, se uberørte granittklipper og vakker natur ved Lysekil, og opplev liv og røre i Grebbestad. Glem heller ikke helleristningene ved Tanumshede! Danmark er også spesielt godt kjent som et bilferiens land, med sine mange forskjellige øyer, fantastiske kystlinjer, og minneverdige opplevelser for både store og små.

Verden for dine føtter – lett som bare det!

Den dag i dag er det lekende lett å reise langs veien. Du kan fly til ditt reisemål, hente leiebilen på flyplassen, og kjøre av sted, klar for nye eventyr! De aller fleste reisebyråene tilbyr også tilleggstjeneste som booking av leiebil, men hvis du sammenligner priser på nett i forkant av reisen er det mye penger å spare. Sjekk gjerne ut sider som Rental Cars og Finn Leiebil for å finne leiebilen som passer akkurat dine behov.