Leiebil Italia

Leiebil Italia

leiebil-italia
Leiebil Italia

Det historierike landet Italia besøkes av tusenvis av nordmenn hvert eneste år, med velkjente turistbyer som Roma, Milano og Venezia som de mest besøkte byene. Sistnevnte er en by totalt blottet for biltrafikk, og derfor et uegnet mål for deg som ønsker en tradisjonell bilferie i Italia. Derimot er landets hovedstad Roma et veldig godt utgangspunkt for en bilferie med leiebil, der man kan oppleve hundrevis av godt bevarte severdigheter fra landets innholdsrike historie. I Roma bor det knappe tre millioner innbyggere, av totalt nærmere 60 millioner italienere.

Italia har er varierende klima fra innlandet i nord, til de varme badebyene i sør. Blant to av de mest besøkte byene i landet så ligger Roma omtrent midt i landet langs kystlinjen mot Middelhavet, mens Milano er en innlandsby helt nordvest i landet på grensen mot Sveits.

Hvor bør jeg bestille?

Det er utallige nettsider du kan bestille leiebil i Italia med i dag. Vi anbefaler prissammenligningstjenester som for eksempel Leiebilguiden.no/italia/, Amisol, eller Kilroy.

Typiske byer å besøke med leiebil

Skal man besøke Italia, så vil de fleste reisemål oppleves bedre med leiebil. Med tanke på flyavganger fra Norge så er nok Roma det desidert mest populære reisemålet, men også et par andre byer kan utforskes med leiebil. Generelt så er det billig å leie bil i Italia, men vær oppmerksom på røff og aggressiv kjørestil i sentrum av storbyene. Vi anbefaler å leie bil på flyplassen ved ankomst, som gir deg muligheten til å unngå eventuell rushtrafikk i sentrum av byene.

Roma

Hovedstaden Roma er det fremste reisemålet for nordmenn som vil oppleve Italia. Generelt så ligger mange av severdighetene i gangavstand i sentrum, deriblant Colosseum og Vatikanet, men med leiebil kan man utforske de mindre kjente skattene rundt Roma. Blant annet så anbefaler vi en kjøretur til Tivoli, som var romernes sommersted. Det ligger omtrent tre mil fra sentrum av byen og har blitt restaurert slik at man virkelig kan kjenne på middelalder-følelsen. 2,5 mil sørvest for Roma ligger byen Ostia Antica, som er minner fra en historisk by som er mer enn 2000 år gammel. Anbefales!

Milano

Den nord-italienske byen Milano er kanskje mest kjent for sin fotballkultur, og er åsted for de to gigantklubbene Inter Milan og AC Milan – som begge for øvrig deler hjemmebane i byen. Milano er en forholdsvis stor by målt i areal, og derfor kan leiebil være greit å ha. Allikevel må du være forberedt på at trafikken er heftig og at det er et nokså rotete veisystem i byen. Utenfor selve kjernen av Milano er det dog massevis av flotte veier, nydelige utflukter og massevis av severdigheter.

Pisa

Du har helt sikkert hørt om det skjeve tårnet i Pisa, som er byens mest berømte attraksjon. Men Pisa og Toscana-provinsen, som byen ligger i, kan by på så mye mer enn som så! Dette er et meget bra utgangspunkt for en bilferie, og det er i denne regionen av Italia (som ligger nord for hovedstaden) at de mest autentiske opplevelsene ligger. Her kan man besøke vingårder og oppleve frodig natur, ta kjøreturen til den historisk viktige byen Firenze (omtrent 10 mil fra Pisa) eller nyte strandlivet i turistbyen Viareggio (omtrent 2,5 mil fra Pisa).

Trafikkregler i Italia

Kjøring i Italia er ikke noe for feige sjåfører, for trafikken her er relativt røff sammenlignet med den norske. Spesielt i rushtrafikken i sentrumsområdene så vil hissige italienere kunne sette en støkk i selv den mest velerfarne sjåfør. Utenom dette så er det ikke veldig mange spesielle trafikkregler man må forholde seg til, foruten om at det i enkelte historiske områder ikke er lov å kjøre. Dette vil da være skiltet med «Zona trafico limitato». I motsetning til andre europeiske land så er det tiltatt i Italia å snakke i mobiltelefon når man kjører, forutsatt at man har «hands free».

Fartsgrensene i Italia er som vanlig opplyst på skilter i veikanten, men generelle fartsgrenser som 50 km/t på tettsteder, 90 km/t på landsbygda og 130 km/t på motorveier er gjeldende.