Se alt Milano har å by på fra en leiebil

Se alt Milano har å by på fra en leiebil

Millionbyen nord i Italia har mye å by på. Om du er ute etter arkitektur, god mat, fotball, is, shopping eller bare spennende kultur er dette virkelig byen for deg. Milano blir ofte glemt når valget om italienske byer skal tas, og mange velger heller å besøke Roma lenger sør i landet. Tar du med deg kamera på reisen vil du møte på mange flotte motiver underveis om du tar deg tid til å rusle rundt i byen og bare nyte alt den har å by på.

Kultur

En av severdighetene du må se er Duomo di Milano. Bygningen ble påbegynt i 1397, og det skulle ta 500 år før den var ferdig. Domen består av 135 spir og 3 200 statuer. En bygning som ikke er annet en beundringsverdig. Teatro alla Scala er et operahus med museum vegg-i-vegg. Dette er et av verdens mest kjente operahus og er verdt et besøk om du er i området. Er du glad i foto er kirkegården Cimitero Monumentale perfekt. Her finner du skulpturer og gode motiver over alt.

Sannsynligvis har du hørt om en multi begavet italiener ved navn Leonardo da Vinci. Hvis du er interessert i kunst, arkitektur, anatomi eller ingeniørkunster så er dette mannen for deg, og Milano er stedet hvor flere av hans gjennombrudd og kunstverk blir bevart. Blant annet har du et av hans, og verdens mest kjente malerier, nemlig den siste nattverden. Ettersom dette er en av de mest populære kunstverkene i verden er det også ganske stor pågang for å få sett det, så her må du være tidlig ute.

Idrett

Fotball er verdens mest populære idrett, og Milano er hjembyen til to av de største og mest meritterte klubbene gjennom tidene. Vi snakker selvfølgelig om AC Milan og Internazionale. Begge er store klubber i Europeisk forstand, både med tanke på antall tilhengere og antall trofeer. Kampene deres spilles på den berømte San Siro stadioen, eller Stadio Guiseppe Meazza som den også kalles av Inter tilhengerne. Dette er en av Europas største stadioner og vil garantert gi deg en av de beste fotball opplevelsene du kan få i Europa.

Det kan anbefales på det sterkeste til deg eller dere som er fotballtilhengere, men også til de som ikke nødvendigvis er så veldig interesserte. Det kan bli konsertlignende stemning inne på en såpass stor stadion, noe som helt klart er verdt å få med seg. Stadion er plassert et stykke utenfor sentrum, derfor vil det være perfekt for deg å leie en bil slik at du selv kan ture rundt. Milano er en kjempestor by med lange avstander og det er ikke alltid like lett å finne taxi.

Lei bil og opplev Milano på sitt beste

Det er ikke vanskelig å anskaffe seg en leiebil mens du er på ferie. Som regel vil du finne bodene til flere av de store firmaene på flyplassen når du ankommer din destinasjon. Likevel, det aller beste med tanke på pris og effektivitet er å bestille en bil i forveien. Bare oppgi hvor lenge du ønsker å leie, så vil bilen stå klar på parkeringen på flyplassen når du ankommer. Å leie bil vil virkelig gi deg og familien den perfekte ferien.

Du kan for eksempel besøke Avis og få leid enkelt og billig. Det finnes også andre sider som «Rentalcars» hvor du også kan se flere forskjellige firmaer og velge den som passer best for deg. Bare se for deg å kjøre rundt på sightseeing på dine egne premisser akkurat når du vil, for så å ta turen ut til San Siro og se fotballkamp uten de store utgiftene for taxituren. Milano har mange flotte plasser og slik får du mest nytte av ferien din her.

  • Leiebil fungerer utmerket i Milano

Kulinarisk opplevelse

Milano er ikke bare flotte byggverk, mote og fotball. Vi snakker Italia her, og som hvor som helst i Italia vil du også her få en fantastisk kulinarisk opplevelse. Milano er en internasjonal storby og har selvfølgelig alle mulige alternativer du kan forestille deg når det kommer til ulike kjøkken. Her kan du også få noe av det beste Italia har å tilby av italienske restauranter, mat og vin. Det er utallige fine restauranter her, så du kommer garantert til å finne noe om passer deg perfekt.

I Milano kan du få det beste av den verdenskjente retten risotto alla milanese. Noe av det rettene fra Lombardio regionen er kjent for er bruken av ris, noe som du kanskje ikke først og fremst forbinder med italiensk mat. Du får også en annen veldig god rett ved navn cotoletta alla milanese, som vi litt lengre nord for vane kaller wienersnitzel. Det er i alle fall en rett som de har spesialisert seg på i dette området av Italia, så derfor bør du sjekke det ut.

Flere attraksjoner

Jernbanestasjonen i Milano er en severdighet du ikke bør gå glipp av mens du er her. Ikke mange byer vil kategorisere sin jernbanestasjon som en attraksjon, men i Milano er dette et kunstverk av de sjeldne. Den er bygget i en enestående Art-Deco stil og er fra tidlig 1900-tallet. Du vil sannsynligvis gjenkjenne en ganske tydelig romersk inspirasjon. Italienerne er stolte av sin historie, og det har de klart å vise fram i all sin prakt ved dette bygget. Et byggverk med mye historisk ballast også.

Milano er nærmest den perfekte storby. Den kan til tider bli litt hektisk, og derfor bør du også vite når du skal komme deg litt vekk fra sentrum for å få en liten pause fra alt livet der. Da passer det bra med en leiebil, slik at du og de du eventuelt reiser med kan utforske andre deler av byen som kanskje ikke er så vanlig å besøke når en er der på ferie. Milano er en by som anbefales å reise til!